Srečanje projekta Roots v Idriji

SREČANJE PROJEKTA ROOTS V IDRIJI

Prvi dan srečanja je bil namenjen spoznavanju Gimnazije Jurija Vege Idrija in raličnih programov, ki potekajo na šoli, zvečer pa smo skupaj praznovali Evropski dan jezikov s poudarkom na kulturni dediščini.
Koordinatorji in učitelji z Menntaskólinn Reykavík, Institut de Torrellano (Alicante), Ralleio Geniko Lykeio Thileon Piraia (Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά), Hersby Gymnasium (Stockholm), dobrodošli na Gimnaziji Jurija Vege Idrija.


Drugi dan se je začel z obiskom Koprske obale, kjer smo lahko obiskali festival Sladka Istra, preostanek dne pa smo preživeli delno na Krasu (obiskali smo Škocjanske jame, Tomaj in Štanjel) in delno V Gočah.
Več  o Štanjelu lahko izveste s klikom na spodnjo povezavo.


Čas kar leti in tudi tretji dan je za nami. Gostje so odkrivali tehnično in naravno zgodovino Idrije. Prav tako so naredili kemijsko analizo vode in poskušali določiti različne vrste kamnov.
S klikom na spodnjo povezavo lahko tudi tokrat sledite njihovi poti.


Predzadnji dan-še en čudovit dan izvajanja aktivnosti in odkrivanja novih navdihov. Najprej smo izvedeli kaj vse lahko otroci počnejo na CŠOD Vojsko, nato smo obiskali meteorološko postajo in nazadnje z wikiloc-om sledili poti Hudournik in se poučili o klimatski in biološki raznolikosti Vojskarske planote. Na žalost nam je dež preprečil obisk Klavž, no ja, pa naslednjič.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Erasmus+ KA2 Steps2030World

Po znanje angleščine v Dublin

USPOSABLJANJE UČITELJEV V OKVIRU AKREDITACIJE SCH - PRVI DEL