KA2 R4 MAD - nov projekt na šoli

 KA2 R4 MAD - nov projekt na šoli

zemljevid sodelujočih držav

V letošnjem šolskem letu smo na šoli začeli nov  Erasmus+ projekt, v katerem sodelujemo s šolami iz Bolgarije Grčije, Španije in Švedske.

V projektu se bomo osredotočili na dva cilja trajnostnega razvoja Združenih narodov in sicer na cilja 


Ko gre za okolje moramo razmišljati kolektivno in ne posamezno. Naučiti se moramo novih zelenih veščin ter ozavestiti in izobraževati sebe in dijake, da se odgovorno obnašamo in tako zmanjšamo posledice podnebnih sprememb. 
S partnerskimi šolami želimo ponovno premisliti o svojem načinu življenja in zmanjšati čezmerno porabo ter vzgajati odgovorne in zavzete ljudi, ki začnejo prostovoljno  živeti trajnostno. 
Verjamemo v ugotovitve Unescovega poročila o spremljanju izobraževanja za leto 2016, ki pravi, da „izobraževanje oblikuje vrednote in perspektive ter je dokazano najboljše orodje za dviganje ozaveščenosti o podnebnih spremembah in je povezano s povečano okoljsko ozaveščenostjo, skrbjo in dejanji“. 


Čeprav mobilnosti trenutno zaradi Covida19 niso mogoča, pa ne počivamo. 

Naša šola je oblikovala fb stran projekta. Vabljeni, da jo všečkate in ji sledite. Izvedeli boste marsikaj in z njeno pomočjo tudi spoznali sovrstnike iz drugih držav.




Prav tako je naša šola oblikovala tudi stran projekta na eTwinningu.

Bolgarski in španski partnerji so pripravili vprašalnik, ki nam bo pomagal vrednotiti cilje in rezultate projekta.

Ob dnevu tujih jezikov so dijaki pri tujih jezikih izdelali različne plakate, s katerimi želijo spodbuditi sovrstnike, da zmanjšajo odpadno hrano.












11. novembra 2020 so se na zoomu srečali koordinatorji projekta, ponovno pregledali cilje projekta in se pogovorili, kako naprej.




11. decembra 2020 so se učitelji vseh partnerskh šol udeležili webinarja o Trajnostnem razvoju, ki ga je organizirala organizacija Aeiforum iz Grčije. Spoznali so trenutno stanje našega projekta in osnovne usmeritve trajnostnega razvoja.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Erasmus+ KA2 Steps2030World

Po znanje angleščine v Dublin

USPOSABLJANJE UČITELJEV V OKVIRU AKREDITACIJE SCH - PRVI DEL