Nov KA2 projekt: ReCreate History

 

Nov projekt v okviru programa Erasmus + KA2 strateškega partnerstva za kreativnost na področju šolskega izobraževanja, s katerim smo štartali v začetku marca, ima naslov  

ReCreate History through 3D, Game Design and Virtual Reality oz. 

»PoUstvarjanje zgodovine s pomočjo 3D, oblikovanja igric in virtualne resničnosti.«



V projekt bo vključenih okrog 50 dijakov in vsaj 5 učiteljev iz vseh treh programov: gimnazija, strojni tehnik in mehatronik operater, ki bodo k izvedbi prispevali znanje in spretnosti s svojih področij. Povezali bomo raziskovanje zgodovine, pripovedovanje zgodb v slovenskem in angleškem jeziku ter nove tehnologije, kot so: oblikovanje računalniških igric in 3D modeliranje za ustvarjanje 3D okolja. Končni cilj projekta je izdelava računalniških igric, v katerih bomo rekonstruirali (srednjeveških) zgodovinske lokacije s pomočjo 3D vizualizacije in tako na kreativen in atraktiven način predstavili zgodovinske in kulturne vsebine.

Pri izvedbi projekta v organizaciji School of Robotics – Robitikos mokykla (Vilna, Litva),   bo sodelovalo sedem partnerskih organizacij iz treh držav: Litve, Romunije in Slovenije. Poleg treh šol: Šilales Simono Gaudeešiaus Gimnazija (Litva), Gheorghe Asachi Technical College (Romunija) in Gimanzije Jurija Vege Idrija so v projekt vključeni še:  Predict CSD Consulting (Romunija), STEP Institute (Ljubljana, Slovenija), The Society of the Lithuanian Archaeology (Draugija, Litva). Poleg naštetih partnerjev bomo pri izvedbi posameznih aktivnosti vključili tudi lokalne turistične, kulturne in tehnološke organizacije.

Projekt bo potekal od marca 2021 do aprila 2023. V prvem letu bomo največ dela imeli s pripravo izobraževalnih vsebin, v letu 2022 bo najbolj aktivno za dijake, s katerimi bomo razvili naše končne izdelke, zadnji meseci pa bodo namenjeni predstavitvi in širitvi izdelkov med uporabniki.

Uvodna srečanja projektne skupine so potekala preko videokonferenčne povezave, kljub temu pa je bilo moč čutiti zagnanost članov, ki se, z željo po srečanjih v živo, že veselimo novih ustvarjalnih izzivov.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Erasmus+ KA2 Steps2030World

Po znanje angleščine v Dublin

USPOSABLJANJE UČITELJEV V OKVIRU AKREDITACIJE SCH - PRVI DEL