Kaj so počele tri dijakinje v Španiji


 ALICANTE - KRATKOTRAJNA MOBILNOST 3 DIJAKINJ NA IES Torrellano

V ponedeljek, 30. januarja smo prišle okoli petih na letališče v Alicante, ki je ena od provinc v Španiji. Tam so nas pričakale družine, ki so zelo prijazne
Naslednji dan smo z gostitelji šle v šolo. Bile smo kar presenečene nad poukom, ker je precej bolj sproščen kot pri nas. Učenci profesorje kličejo kar po imenu in vsi so vedno nasmejani.
Po pouku je vsaka odšla k svoji družini domov in potem so vsako peljali po mestu ter nam pokazali razne znamenitosti. Poskusile smo tudi njihovo tradicionalno hrano: paello, tortiljo s krompirjem, gazpacho, itd. 🥘
Presenetilo nas je tudi to, da Španci jedo večerjo sele okoli desetih. V Španiji smo že peti dan in uživamo na polno. 🤸‍♀️



Ta teden je bil precej pester. V šoli smo bile vsak dan do dveh. Najljubši predmet nam je bil gledališče, ker je bil res zabaven. Ta teden je bil filmski festival 🎬, kjer smo si pogledali kratke filme, za katere je v četrtek potekala ceremonija. Profesor je podelil nagrade za najboljše protagoniste, igralce in najboljšo izvedbo ter originalno glasbo.
Kratkotrajna mobilnost v Španiji nam je prinesla veliko novih izkušenj in znanj. Zdaj se veliko bolje sporazumevamo v španščini. Na začetku smo težko sledile pogovoru, ker Španci govorijo zelo hitro, vendar jih zdaj lažje razumemo.
Postale smo tudi bolj samostojne in pridobile boljšo orientacijo v tujem prostoru. Prav tako smo spoznale nove ljudi in videle, kako se njihov način življenja razlikuje od našega.
V Španiji poteka vse bolj počasi in umirjeno. Ta izkušnja nam je dala tudi drug pogled na drugačen šolski sistem. Tukaj je res zelo sproščeno in ni zaznati kakšnega pretiranega stresa. Tudi, če imajo veliko testov, niso preveč živčni, ker profesorji res poskrbijo, da vsi vse razumejo in jih res dobro pripravijo na ocenjevanja.
Res smo hvaležne, da nam je šola omogočila to individualno mobilnost, ki si jo bomo za vedno zapomnile.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Erasmus+ KA2 Steps2030World

Po znanje angleščine v Dublin

USPOSABLJANJE UČITELJEV V OKVIRU AKREDITACIJE SCH - PRVI DEL