ERASMUS IZMENJAVA Z DIJAKI IZ OTOKA REUNION

V ponedeljek, 9. oktobra 2023 zvečer smo dijaki na avtobusni postaji nestrpno pričakali prav posebne goste. Dijaki izmenjave, ki prihajajo iz šole Lycée Paul Vergès z otoka Reunion, so iz kombijev izstopili z nasmeški na obrazu. Dijaki so zelo prijetni, pozitivni in odprti, tako da smo se hitro spoprijateljili.


V torek smo preživeli dan v Idriji. Dopoldne smo izkoristili za spoznavne aktivnosti, predstavitev Slovenije, učenje slovenščine in orientacijo, ki je bila združena z ogledom glavnih idrijskih znamenitosti . Dobro kosilo so nam pripravili v gostilni Kos, kjer so nam pokazali tudi postopek izdelave idrijskih
žlikrofov.


Popoldne smo obiskali Antonijev rov, ki je pozitivno presenetil naše gostujoče dijake in učitelje.


Na izmenjavi smo v sredo stopili 144 metrov pod površje in si ogledali Škocijanske jame, ki so nas navdušile. Nadaljevali smo z obiskom Pirana, ki smo ga sami raziskali, potem pa smo se povzpeli še do obzidja, od kjer je pogled na mesto najlepši.
Zadnji postanek je bil muzej o presihajočem Cerkniškem jezeru, jezera pa nismo videli, ker ga trenutno ni.


V četrtek smo dan začeli s prikazom klekljanja v Čipkarski šoli Idrija, potem pa smo prisluhnili našim prijateljem z otoka Reunion, ki so nam predstavili otok, na katerem živijo.


Na sprehodu do Divjega jezera nam je Matevž Konjar predstavil pomen gozda nekoč in danes. Po kosilu smo se pomerili v odbojki in se pri tem zabavali.

V petek smo se odpravili do vasi Šebrelje, od koder smo peš nadaljevali pot proti Divjim babam. Med potjo smo si ogledali še cerkev sv. Ivana. Po ogledu smo si privoščili pico v pizzeriji Soča v Tolminu. Naš zadnji postanek so bila Tolminska korita, ki so vse zelo navdušila.

Za naš zadnji dan, v soboto, smo se odpravili v Ljubljano, kjer smo si ogledali več znamenitosti - grafite na Metelkovi, Trg francoske revolucije, Prešernov trg in Tromostovje, parlament, NUK; Zmajski most in druge. Po končanem ogledu je napočil čas za slovo. Nekateri smo bili v solzah, vsi pa smo bili zelo žalostni, da je našega druženja konec.


Originalne slike si lahko ogledate na fb strani šole.






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Erasmus+ KA2 Steps2030World

Po znanje angleščine v Dublin

Praksa v Nemčiji - 3m, Kolektor Conttek v Pforzheimu, april 24